Füzér község
Füzér község

Magyarország legészakibb települése

Füzér Magyarország legészakibb települése, a felette magasodó Zempléni hegyek ölelésében megbúvó zsákfaluban évszázadok óta élnek elődeink. A tájba simuló település utcáival, templom tornyaival és falusias hangulatával bármely évszakban - hétágra süthet a nyári nap, aranybarna lombkoronatengerben hömpölyöghet a táj, boríthatja zúzmara,  hótakaró, vagy a tavasz élénk színvilága - rabul ejti látogatóit.

A falu számos pontjáról csodálatos panoráma nyílik a tájra. Északra a Nagy-és Kis-Milic csúcsai hívogatják a Kéktúra túrázóit, Keletre az újjáépült Vár bérce mögött az Őrhegy magasodik, hajdani várromját rejtve csúcsán,dél-délkeleti irányban a Hegyköz lankái között megbúvó falvakat fürkészhetjük, nyugatra a Zemplén hegyei tartják fölöttünk az eget.

A Bisó patak és számos forrás táplálja a földeket, melyek egykor legelők, szántók és kaszálók voltak ma már természetvédelem alatt álnak. Vándor vigyázz, csak kijelölt úton haladj, lépteid fel ne zavarják az erdőkben, mezőkön megbúvó vadakat, a fák és bokrok madarait.

KÖZHÍRRÉ TÉTETIK

Lakossági tájékoztatóink! 2017. december 8. Szociális tűzifaprogram. Karácsonyi...

INTÉZMÉNYEK

Községünkben megtalálható intézmények listája. Itt megtudhatja intézményeink pontos címét és...

FEJLESZTÉSEINK

A megvalósult számos fejlesztés mind hozzájárult Füzér fejlődéséhez, az életminőség javításához és...

RENDEZVÉNYEINK

Településünk jövőbeli rendezvényeinek és eseményeinek időpontjai. A Füzéri Várgondnokság...